Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Θέμα: «Μέτρα Προστασίας Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού»



                                                                                                 Αθήνα, 08 Μάιου 2020
                                                                                                 Αριθ. Πρωτ.: 6


ΠΡΟΣ:
Γενικούς Συντονιστές Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΚΟΙΝ:
Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά



Θέμα: «Μέτρα Προστασίας Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού»

Με το από 6-5-2020 ηλεκτρονικό μήνυμα της Διοίκησης, γνωστοποιήθηκε στις Υ.Ε. του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι παύει πλέον η δυνατότητα της εκ περιτροπής απουσίας των υπαλλήλων με «άδεια ειδικών συνθηκών», με βάση ρυθμίσεις της αριθ. Δ1α/ ΓΠ.οικ. 27815/ 03.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄ 1647) «Κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης
κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του
κορωνοϊού COVID-19».

Η εν λόγω ρύθμιση όμως δεν αφορά θέματα λειτουργίας και διαχείρισης του προσωπικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τα οποία ισχύει  η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26804 «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 28.4.2020 έως και 15.5.2020.», Κοινή Υπουργική Απόφαση  των Υπουργών Δικαιοσύνης & Υγείας.

Με βάση τα ανωτέρω και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας & της Υγείας των Συναδέλφων μας που υπηρετούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητάμε:

·        Την άμεση ανάκληση του από 6-5-2020 ηλεκτρονικού μηνύματος της Διοίκησης για την κατάργηση της δυνατότητας εκ περιτροπής απουσίας των υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου με χρήση «άδειας ειδικών συνθηκών», δεδομένου ότι ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις της Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.26804.
·        Τη συνέχιση της εφαρμογής του καθεστώτος εκ περιτροπής παρουσίας των υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με βάση τις αποφάσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης & Υγείας.
·        Την άμεση έναρξη διαδικασιών ορθής κατανομής του προσωπικού – ιδιαίτερα στο Κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας - με βάση τα μέτρα αποστασιοποίησης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 εντός των χώρων εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε να διατεθούν άμεσα στους συναδέλφους γραφεία που έχουν διατεθεί σε δικαστικούς σχηματισμούς και δεν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.
·        Την προμήθεια για το σύνολο του προσωπικού μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες προστασίας, γάντια, επαρκή ποσότητα αντισηπτικών για καθημερινή χρήση).
·        Την άμεση επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της έλλειψης καθαριότητος στις Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεδομένου ότι λόγω των συνθηκών που έχουν επιβληθεί από την πανδημία, η καθαριότητα πρέπει να είναι καθημερινή και σχολαστική.


Η προστασίας της Υγείας των Συναδέλφων αποτελεί πρωταρχικό στόχο όλων μας.




      Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: