Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΣ στη Βουλή επί του ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

                                                                                     Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2016
                                                                                     Αριθ. Πρωτ.: 15 

ΠΡΟΣ: Τα Μέλη του ΣΥΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Συνάδελφοι,

Ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των δικαστικών υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκπρόσωποι του Προεδρείου του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ. παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ακρόαση φορέων, στη συζήτηση για τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)». Αντίστοιχα παρευρέθηκαν και κατέθεσαν απόψεις και μέλη του Δ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αλλά και της Ο.Δ.Υ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ. κ. Θεόδωρος Κόλλιας μετέφερε τις αποφάσεις που κατά πλειοψηφία έλαβε το Δ.Σ. κατά την 2η Συνεδρίασή του στις 14.12.2015 και οι οποίες αφορούν:

-        Στη νομοθετική πρόβλεψη για αυτοδίκαιη επαναφορά, με σαφή ρύθμιση, του συνόλου των δικαστικών υπαλλήλων στους βαθμούς που προβλέπονται από τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (ν.2812/00), προκειμένου να αποφευχθεί οιοδήποτε ερμηνευτικό ή νομικό κενό μετά και την κατάργηση των βαθμών του ν.4024/11.

-        Στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των κριτηρίων μοριοδότησης που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 29 του  Σ/Ν και για τους δικαστικούς υπαλλήλους, με αντίστοιχη προσαρμογή των διατάξεων του ν.2812/00.

-        Στη ρητή νομοθετική πρόβλεψη και για τους δικαστικούς υπαλλήλους, κατ΄ αντιστοιχία με το άρθρο 26 του Σ/Ν διάταξη στο ν.2812/00, βάσει της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο που έχει διανυθεί προ του διορισμού μετά από έκδοση αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρά το γεγονός της υιοθέτησης των ανωτέρω ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους πολιτικούς υπαλλήλους, δεν έχει μέχρι και σήμερα σπεύσει να νομοθετήσει αναλόγως και για τους δικαστικούς υπαλλήλους. Παράλληλα, τονίζουμε όπως επίσης πράξαμε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι ως Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ. ζητάμε την ανάλογη υιοθέτηση των ανωτέρω ευνοϊκών διατάξεων στον κώδικα δικαστικών υπαλλήλων (ν.2812/00).
    
Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε την «ανάσταση» του καταργούμενου ν.4024/11, ούτε την δημιουργία «βαθμολογικού χάους» μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, εξαντλώντας προς την κατεύθυνση αυτή όλα τα νόμιμα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων.




     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ                                                   ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΡΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

2 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Την Τετάρτη 10/2/2016 όταν ανέβηκε η ανακοίνωση υπήρχε συνημμένο λινκ με την πρόσκληση της Βουλής. Σήμερα δεν υπάρχει. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να τη βρω. Δεν κάνω κάτι καλά; Ενημερώστε με παρακαλώ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου είπε...

To link της πρόσκλησης της Βουλής δεν αναρτήθηκε σε αυτό το site αλλά στην κλειστή ομάδα ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΥΕΣ στο Facebook. Θα το βρείτε εκεί, σε ανάρτηση του κ. Θεόδωρου Κόλλια στις 10.02.2016.